Zima, zima e pa šta je...

22.11.2011

Kako nam se bliži zima, sve smo nekako skloniji zavlačenju pod tople dekice s čajem u jednoj i daljinskim u drugoj ruci. Nema u tome ništa loše, ali je tim slađe ukoliko smo se prije toga propisno nahodali, rastrčali, prošetali... I stara narodna kaže, zima, zima e pa šta je, ako je zima nije lav...a narod valjda zna.

Zima, zima e pa šta je...

Stoga kapu na glavu, rukavice na ruke, dobre, nepromočive cipele na noge...i...krenite...put će vas već odvesti nekuda. A ako budete dovoljno dobri možda vidite i štrumpfove ;-). Ili se popnete dovoljno visoko, imat ćete priliku uzdići se iznad magle, zime i oblaka.

Kad se poslije takvog dana vratite u toplinu doma, trosjed, dekica i čaj dobit će jednu novu dimenziju. Testirano osobno! I možete to slobodno isprobavati kod kuće! U neograničenim količinama!

A za kraj i dodatnu motivaciju, jedna zgodna trekerska pričica naše prijateljice Jagode Malbaše:

Subota je ujutro. Kao i uvijek... ...odjenula je svoju najbolju odjeću i izišla je s frendicama na kavu. ...u gradu je gužva i svi užurbano koračaju nesmotreno se gurajući. ...uzaludno pokušavaju uloviti mjesto gdje bi sjele, prešetavaju se lijevo i desno i opet lijevo i desno i... ...završile su u zadimljenom kutku nesretne jer ih tu nitko neće primjetiti. ...ide im na živce onaj stari koji žica cigarete i ona prezgodna cura koja se već treći put prošetala ispred njih u trapericama koje joj stoje kao salivene, sa novom dizajnerskom torbom pod jednom i neodoljvim dečkom pod drugom rukom. ...uspoređuju se s njom i već se osjećaju debelo i ružno i nesretno i loše odjeveno. ...trude se to ne pokazati i razgovarati o nečemu novom ali teme su im još odavno izlizane i već su nervozne jer ih zapravo to ništa ne zanima i već znaju kako će im biti jer im je tako bilo i prošlu subotu i onu prije i onu prije i... ...na putu doma opet probijanje kroz gužvu. Gomila ljudi, a ona tako sama. ...nitko je ne primjećuje, jedino tu i tamo uhvati svoj odraz na nekom izlogu da bi provjerila jel joj se pokvarila šminka i vide li joj se podočnjaci od neprospavane noći. ...doma je otresita prema svima jer je prošao još jedan vikend, a ništa se nije dogodilo. ...osjeća se beskorisno i ne zna kako će izdržati još jedan radni tjedan nakon takvog vikenda. ...zna da živi ali ne osjeća se živom...

Subota je ujutro. Kao i uvijek... ...stavila je na sebe svoju najbolju opremu i došla sa frendovima na start. ...na startu je gužva i svi je pozdravljaju s osmjehom od uha do uha. ...uzbuđenje raste kako se start bliži i leptirići u trbuhu već su se debelo razmahali krilcima. ...proučava kartu i pokušava dokučiti što će je sve čekati te subote. ...jedva je dočekala znak za start i zaletjela se u novu pustolovinu. ...srce joj lupa sto na sat dok osvaja prvo brdo. ...sreće nepoznate ljude i svi odreda je veselo pozdravljaju sa divljenjem u očima. ...zapričala se s ekipom i fulali su put pa sad smiju sami sebi i pokušavaju se što prije vratiti na pravi. ...žuri naprijed i daje sve od sebe, jedva hvata dah od brzine ali ipak se zaustavi tu i tamo jer ne može odoljeti ljepoti prirode koja je okružuje. ...dan je proletio za tren i već je na posljednjoj kontrolnoj točki. ...pred ciljem adrenalin divlja i ponesena tim čudesnim osjećajem više nije umorna pa šprinta u cilj. ...svi plješću, a ona se osjeća kao kraljica. ...znojna je i prljava i umorna i gladna i žedna i izgrebana ali osjeća da joj oči sjaje i da su joj obrazi rumeni i zna da je ljepša nego ikad. ...svi oko nje su takvi i tako se dobro osjeća u tom društvu. ...sretna je jer zna da je napravila nešto posebno, veliko i drugačije. ...do dugo u noć prepričava svoje doživljaje i sluša tuđe. ...smije se i zna da će zbog ovog dana živjeti duže i imati manje bora u starosti. ...uživa u tuširanju više no ikad i jedva čeka leći. ...umorna se ispruži na krevet i osjeća svaki dijelić svoga tijela kako živi. ...veseli se novom radnom tjednu i još više novom vikendu koji dolazi nakon njega. ...zatvara oči ali još uvijek čuje šum vjetra u krošnjama i vidi posljednje zrake sunca kako nestaju za vrhovima planina. ...odmah zaspe. ...sanja ono što i živi i spava sa smješkom na usnama. ...uvijek ona je trekerica!

<<<