Home Tweet Home

04.04.2011

Kao da nitko od nas četvero nije vjerovao da smo konačno krenuli. Iako smo posljednjih tjedan-dva u intenzivnoj žurbi pripremanja, opremanja, pakiranja i pokušaja da prije dvomjesečnog izbivanja završimo sa svim tekućim obiteljskim i drugim obvezama, tek kad smo se našli na Ininoj pumpi na autoputu, po prvi put sami, bez uobičajene strke i panike, shvatili smo da Dobrodošlica zaista počinje.

Sutra je Dan W!

Sljedeća dva mjeseca čeka nas pustolovina kojoj se veselim i nadam već skoro dvije godine. Snimatelj Marko „u igri“ je nešto manje od godine dana. Već je nekoliko puta pakirao i raspakiravao kofere, kako je i situacija s projektom mijenjala datum početka. Fotograf Luka i koordinator na terenu Čedo, uskočili su u zadnji čas. Još prije petnaestak dana živjeli su mirnim studentskim odnosno obiteljskim životom, kada ih je zadesio poziv za „mobilizaciju“. Obojica su vrlo brzo preprogramirali kratkoročne planove i pridružili se. Luka je za par minuta uvjerio roditelje da se ispitni rokovi mogu malo pomaknuti, dok je Čedo morao malo duže pregovarati s obiteljskim vijećem.

Uglavnom, kako bilo da bilo, sutra krećemo. Garminov Oregon punih je baterija i prazne memorije spreman snimati prve kilometre najduže dobrodošlice na svijetu. Sučelje koje je u super kratkom vremenu isprogramirao informatički čarobnjak Žac omogučit će nam javljanje slikom, tekstom i zemljopisnim koordinatama gotovo uživo. Sva oprema je na mjestu i spremna za upotrebu, veslanje, pedaliranje i hodanje. Kilometri Lijepe Naše su pred nama, prekrasni i čarobni bez obzira jesmo li ih ili nismo svjesni.

Nadalje sve ovisi o ljudskom faktoru. Nadam se da nećemo podbaciti. HOME TWEET HOME od danas je naša adresa. Pridružite nam se. Dobro ste došli!

<<<