Dobrodošli

Dobrodošli na Dobrodošlicu,

pustolovinu koja se doslovno može opisati kao – putopis. I to putopis koji čini samo jedna jedina riječ: Welcome!

Tu toplu ljudsku riječ naime namjeravam „napisati“ putujući. Na tom spisateljskom putu moj tim i mene čeka više od 2500 kilometara, osam nacionalnih parkova, tri parka prirode, četiri zaštićena krajolika, rezervata i geomorfoloških spomenika, šest rijeka, jedanaest planinskih vrhova i beskrajno mnogo doživljaja.

Cijeli taj put i sve te doživljaje proći ću i proživjeti neposredno, kroz osobno iskustvo. Hodajući, vozeći bicikl, veslajući u kajaku, penjući se ili spuštajući po stijenama ili kanjonima, leteći padobranskim krilom te ostalim bezmotornim kretanjem ispisat ću po Hrvatskoj, od Savudrije do Dubrovnika, veliku riječ Welcome.

I dok će taj put kojim će se „pisati“ najveća dobrodošlica na svijetu bilježiti GPS uređaj pa će se moći „čitati“ na zemljopisnoj karti, mi ćemo bilježiti i snimati doživljaje, ljude, mjesta i krajeve kroz koje ćemo prolaziti.

Uz već poznate znamenitosti Lijepe Naše, proći ćemo i mnogim nepoznatim i neviđenim područjima, upoznati manje znana i neznana mjesta, susresti mnoge zanimljive ljude i snalaziti se u mnogim nepredviđenim i neobičnim situacijama.

Sve to sa željom da kroz ovu pustolovinu promoviramo Hrvatsku kao zemlju prekrasne prirode, bogate baštine i divnih ljudi...

...kao zemlju s najvećom dobrodošlicom na svijetu.

Daniel
autor projekta

Pratite me uživo!

Kontrolne točke uživo
(uz pomoć FindMeSpot servisa)

Stvarno prijeđeni put
(sa zaostatkom od najviše nekoliko sati)